Известие

Collapse
No announcement yet.

Заден спирачен апарат - задържа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Заден спирачен апарат - задържа

Колеги,единият заден спирачен апарат започна да ми задържа по малко от другият.Това се вижда когато дисковете са хванали ръжда след миене,въпросният диск не се остъргва от нея напълно,а другият е лъскав.Накладките са нови.Това показа и на техническияпреглед,че едното колело задържа по малко.Та какво трябва да се ннаправи за да задържат еднакво?Колата е 155 ца.
    Алфа Ромео сега и завинаги.

Първоначално публикувано от maloun Покажи съобщение
    Колеги,единият заден спирачен апарат започна да ми задържа по малко от другият.Това се вижда когато дисковете са хванали ръжда след миене,въпросният диск не се остъргва от нея напълно,а другият е лъскав.Накладките са нови.Това показа и на техническияпреглед,че едното колело задържа по малко.Та какво трябва да се ннаправи за да задържат еднакво?Колата е 155 ца.
    Стандартните неща... Профилактика, раздвижване смазване и тн... Според някои смяната на задните апарати с алуминиеви било добра идея, според мен ако са наред и тенекиените си вършат работата отлично (при мен примерно ръчната блокира задните колела, апаратите са отлични и са си старите, но са полагани грижи за тях... )
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

И на мене заден десен апарат задържа по-малко. Смених дискове и накладки (бях много зле със спирачките изобщо) и ги раздвижиха и облсужиха, но този апарата не се оправи. И като ходих на ремонт викат има канали новия диск и се налага замяна на всичко със спирачните апарати, но неми се дават пари за да сменям нови части пак. Най-добре било да се сложат задни апарати от 145/146 алуминиеви.
      No one 'needs' an Alfa, like no one needs a car with more than 60 hp!
      Алфа Ромео 155 1.7 8v (много реве )
      e46 328Ci (чорбаджийска кола)

Comment

И аз закупих от тези алуминиеви апарати и съм доста доволен. Ревизирах ги, като се оказа че са от ланча делта/дедра мисля. След това и ръчната си дойде и задните колела помагат да спира колата, както го е замислил италианеца.
        Единствен минус, според мен е по-скъпият комплект накладки, за тези апарати, спрямо оригиналните на 155.

Даването на газ, води до пристрастяване!
        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Working...
        X